Cum sa ai grija de cainele familiei – scurt ghid practic

Daca te gandesti sa iti iei un caine, e foarte important sa realizezi ca acesta necesita mult timp, ingrijire si atentie. Noi iti oferim cateva sfaturi despre cum ar trebui sa il ingrijesti.
Orice caine are nevoie de ingrijire, anumite rase au chiar necesitati specifice, insa in general exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faca orice stapan de patruped pentru ca animalul sau de companie sa fie sanatos si fericit.

Am alcatuit un scurt ghid de ingrijire a unui caine. Avem 4 pasi simpli ce trebuie urmati pentru a ne asigura ca animalul de companie este sanatos si ca are parte de ingrijirea pe care o merita.

1 Controale periodice si microcipare

Mergi cu cainele la veterinar periodic sau la orice semn care ar putea indica vreo boala. Este important sa faci analize necesare si sa devina o rutina mersul periodic la veterinar.
In plus, este obligatoriu sa iti supui cainele unui astfel de procedeu de microcipare, un procedeu care este neinvaziv.

Microciparea presupune implantarea sub piele a unui microcip care este obligatoriu daca vrei vreodata sa calatoresti cu cainele in afara tarii. Acest microcip este foarte util pentru ca ofera o sansa in plus ca animalul sa poata fi identificat in cazul in care il pierdeti sau daca este furat.

2 Ingrijire

Ingrijirea si igiena cainelui este foarte importanta atat pentru sanatatea lui cat si pentru a ta, daca acesta locuieste cu tine in casa. Spalarea completa a cainelui se face in general de 2-3 ori pe an, insa sunt o multime de alte operatiuni pe care trebuie sa le faci pentru igiena sa, sau poti apela la clinici veterinare speciale care ofera si servicii de cosmetica pentru: tunderea blanii, periere, taierea unghiilor, curatarea urechilor etc.

3 Alimentatie sanatoasa

Stiu ca este tentant sa ii dai cainelui din mancarea pe care o servesti tu la masa deoarece iti arunca priviri pline de subinteles. Cu toate astea, ai grija pentru ca nu poate digera orice mancare. In general cainii trebuie sa aiba o dieta bogata in proteine, vitamine, aminoacizi si calciu. Mai mult, hrana trebuie aleasa si in functie de tipul de caine pe care il detii.

4 Antrenamentul zilnic

Necesitatea de efort fizic oscileaza in functie de rasa, insa oricum este bine pentru orice caine sa nu fie tinut numai in casa. In plus, e bine si pentru stapan sa dezvolte o rutina din a face o scurta alergare sau plimbare impreuna cu cainele sau, zi de zi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole