Oferte vacanțe Sardinia. Cât costă un concediu pe însorita insulă

De ce ar trebuie să cauți oferte vacanțe Sardinia? Pentru că aici găsești soare, mare, munte, viață de noapte, dar și multă cultură și istorie.

Cei care caută oferte vacanțe Sardinia trebuie să știe că este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia. Plajele din Sardinia sunt considerate printre cele mai frumoase și mai populare din Italia. Mai mult, șapte dintre insulele din Sardinia sunt încadrate la categoria Blue Flag, care e o recunoaștere pentru nisipul fin și apele curate, turcoaz.

De asemenea, cei care caută oferte vacanțe Sardinia mai trebuie să știe că aproximativ 25% din teritoriul insulei e considerată zonă naturală protejată. Tot aici te poți bucura de natură plimbându-te prin superbele parcuri naționale Asinara, Gennargentu sau cel din arhipelagul Maddalena.

Oferte vacanțe Sardinia. Plaje și clădiri medievale

Dacă prindeți una dintre oferte vacanțe Sardinia, trebuie să ajungeți neapărat, prima dată, pe coasta Esmeralda, din estul insulei. Aici găsiți plaje superbe, yahturi și resorturi elegante. De asemenea, una dintre cele mai populare stațiuni de pe insulă este Alghero. Aici trebuie neapărat să vizitați orașul vechi, cu străduțe înguste și case cu aspect medieval. În apropiere mai puteți vizita catedrala Alghero sau Muzeul Coralilor.

Nu trebuie ratată nicio excursie în Cagliari, capitala Sardiniei. Este căutat de turiști pentru grădinile sale publice impresionante. Aproape de Cagliari este Quartu Sant’Elena, un oraș cu plaje superbe. Aici este și Molentargius, o zonă naturală protejată de Uniunea Europeană, unde se pot admira flamingo roz.

Într-o vacanță în Sardinia mai pueți face excursii de o zi pe insulele alăturate din arhipelagul Maddalena, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Cei pasionați de istorie trebuie să meargă în orașul roman Tharros, unde sunt situri arheologice unice.

Oferte vacanțe Sardinia. Sporturi nautice

Un alt obiectiv turistic important de pe Sardina este Grota lui Neptun. Aici poți admira o peșteră cu stalactite și stalamite precum și un lac cu apă cristalină.

Cei care iubesc sporturile nautice pot practica kitesurf sau windosurf. De asemenea, dacă preferi diving sau snorkeling trebuie să mergi spre zona marină Capo Carbonara sau Costa Smerlada, unde poți admira o specie de corali roșii.

Dacă vreți pur și simplu să vă relaxați la soare aveți câteva plaje de senzație pe care trebuie să ajungeți. Vă recomandăm, printre altele, zona Costa Smeralda, La Pelosa din Stintino, Spiaggia Rosa din Budelli, Spiaggia del Principe din Arzachena. De asemenea, puteți merge și pe Baia Chia sau plajele Costa Verde, Cala Mariolu, Cala Luna sau Biderosa.

FOTO: olafpictures/Pixabay.com
FOTO: olafpictures/Pixabay.com
FOTO: Simon/Pixabay.com
FOTO: Simon/Pixabay.com

FOTO: fradellafra/Pixabay.com
FOTO: fradellafra/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole