Ziua cu cele mai ieftine bilete de avion în timpul săptămânii

Cei care doresc să cumpere bilete de avion ieftine trebuie să știe că există o perioadă potrivită, dar și o zi în care acestea costă mai puțin. FareCompare, una dintre cele mai importante platforme online de vânzarea tichetelor pentru transport aerian din Statele Unite, a vrut să vadă care este ziua cu cele mai ieftine bilete de avion.

Studiul a ajuns la concluzia că marți este ziua cu cele mai ieftine bilete de avion. Mai mult s-a stabilit că prețurile cele mai mici sunt după-amiaza.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația economică Barron’s, prețurile nu sunt stabilite doar după computer, în funcție de niște algoritmi, ci există și o intervenție a reprezentanților companiilor aeriene. Aceștia analizează vânzările de bilete din săptămâna precedentă, se uită și la ofertele companiile concurente și încearcă să facă o ofertă mai bună. Astfel, se ajunge ca marțea să fie ziua cu cele mai ieftine bilete de avion.

De asemenea, după ce au fost analizate ofertelor companiilor aeriene pe o perioadă mai lungă, s-a ajuns la concluzia că bilete cu prețul cel mai mic se vând cu cel puțin trei săptămâni înainte și cel mult trei luni și jumătate înainte de ziua călătoriei cu avionul.

Aceeași cercetare mai arată că plătesc mai scump cei care nu au răbdare și își cumpără bilete de avion cu 8 – 9 luni înainte, însă cele mai scumpe tichete rămân cele achiziționate înainte cu 2 – 3 zile de decolare.

Marțea, ziua cu cele mai ieftine bilete de avion, dar nu în orice perioadă

De asemenea, marțea este ziua în care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion, însă e important să nu pice într-o perioadă de vârf, cum ar fi înaintea sărbătorilor de iarna sau vara, exact înaintea sezonului de vacanțe.

Zilele cu cele mai scumpe bilete de avion sunt cele din weekend, când cererea este mai mare din partea celor care vor să facă city-break-uri. Pentru zborurile efectuate miercurea și joia cererea este mai mică și sunt cele mai ieftine zboruri din cursul săptămânii.

În ceea ce privește luna din an cu cele mai ieftine bilete de avion, o analiză Vola.ro arată că în noiembrie se găsesc tichete la prețuri cu 30% mai mici decât în restul anului.

De exemplu, dacă vreți să mergeți într-o călătorie pe un alt continent puteți economisi până la 100 de euro pentru un bilet. Mai multe detalii AICI.

FOTO: Jason O’Halloran/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole