6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney

6 locuri din Europa ii inspira pe marii ilustratori! The Walt Disney Company este faimoasa pentru desenele animate, dar artistii care creeaza lumi de basm se inspira din lumea reala. Studiourile de animatie isi gasesc corespondentul ”calatoriind” in cele mai frumaose locuri din Europa spre exemplu. Ajungem in oraselele desenete ale Alsaciei, trecem muntii in Germania, cautam castele si ne inspira bucatariile. Calatori si fani Disney iata 6 locuri de basm, reale, pe care le-ati putea vizita in vacanta urmatoare.

Alsacia, Franta

”Frumoasa si Bestia” are un corespondent in realitate, si aici ne referim la prezentarea vietii linistite dintr-un orasel provincial al Frantei. Creatorii indragitelor personaje, Belle, Maurice si Bestia, au gasit ca sursa de inspiratie orasele pitoresti ale Alsaciei. Casa lui Belle reda frumusetea acestora intocmai. Iata o prima destinatie, din cele 6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney, pe care sa o treceti pe harta!

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney
6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney: Colmar, Alsacia. Sursa foto: http://puzzlefactory.pl/pl/puzzle/graj/krajobrazy/185248-francja-colmar

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney: Mont Saint-Michel


Si ”Rapunzel” se inspira din locurile celebre ale Frantei. Stiti care este corespondentul Mont Saint-Michel, insula de granit din Golful Saint-Malo din Marea Manecii, care gazduieste o manastire si un sat? Castelul părinților lui Rapunzel din Tangled se bazează pe frumoasa comună franceză din Mont Saint-Michel din Normandia. Fotografie de Matthieu Luna

Le Mont Saint Michel

Castelul Neuschwanstein

Germania, de asemenea inspira graficienii Walt Disney fiindca magnificul castel Neuschwanstein din Bavaria, Germania, a servit drept model pentru castelul din ”Frumoasa din Padurea Adormita”. Apoi, o asa constuctie impresionanta, nu putea fi decat imaginea-simbol ce apare la fiecare inceput de film Disney.

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney
Castel Neuschwanstein, Bavaria. Sursa foto: https://www.getyourguide.com/munich-l26/neuschwanstein-linderhof-day-trip-from-munich-t1753/

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney: Notre Dame

Filmul de animatie lansat in anul 1996, ”Cocosatul de la Notre Dame”, evident ca a gasit piesa centrala a desenului in catedrala gotica Notre Dame din Paris. Unul dintre cele mai vizitate locuri din capitala Frantei, cu siguranta si unul dintre cele 6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney!

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney
Catedrala Notre Dame. Sursa foto: https://www.booking.com/hotel/fr/my-apartments-notre-dame.ro.html?

Restaurantele lui Thomas Keller

Chef Thomas Keller este unul dintre cei mai cunoscuti in lumea gastronomiei. ”Ratatouille”, desenul animat cu simpaticul soricel albastru pe nume Remy, este inspirat din bucatariile restaurantelor lui Keller.
The French Laundry, Per Se, Bouchon, Bar Bouchon, Bouchon Bakery, and Ad Hoc se situeaza in mod constant printre cele mai bune din lume.

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney
Thomas Keller, chef. Sursa foto: https://www.sfgate.com/restaurants/article/Chef-s-restaurant-venture-is-Per-Se-a-12-2773852.php

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney: Castelul Chillon

Cati dintre voi revedeti cu placere ”Mica Sirena” ? Da, si noi inca ne mai uitam la desene animate. La fel ca si animatiile de pana acum, acest desen are un corespondent in lumea reala. Si pentru a crea o lume fantastica, cei care au gandit ”Mica Sirena” au calatorit pana in Elvetia. Castelul printului care se scalda in apele involburate ale marii se bazeaza pe incredibila constructie Chateau de Chillon. Da, exista, pe malul lacului Geneva din Elvetia!

6 locuri din Europa care au inspirat desenele Disney
Castelul de Chillon. Sursa foto: https://www.loisirs.ch/dossiers/20898/les-chateaux-suisses

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole