Cele mai frumoase târguri de Crăciun. Ce s-a pregătit în Capitală

Trei milioane de beculețe au fost aprinse în București, pe un traseu de 29 de kilometri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru prima dată, va fi iluminat festiv și Centrul Istoric. De asemenea, Capitala vrea să intre și pe lista cu cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Traseul de sărbătoare va include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, bulevardul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica.

Luminile de sărbătoare mai sunt în Piaţa Constituţiei, acolo unde s-a organizat un eveniment demn de topul cu cele mai frumoase târguri de Crăciun, bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii – Piata Rosetti, zona Ateneu – Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu strada Baba Novac, bulevardul Unirii cu strada Traian și bulevardul Cantemir cu bulevardul Mărăşeşti.

De pe 1 decembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun, care de data aceasta a fost organizat în Piața Constituției.

Cele peste 100 de căsuțe ale târgului au fost grupate pe categorii precum: handmade, colțul de decorațiuni, fabricat în România, zona culinară sau dulce de Crăciun.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun. Ce li s-a pregătit vizitatorilor în Capitală

Printre altele, vizitatorii vor putea cumpăra de la sculpturi de lemn și țesături, până la instrumente muzicale, icoane, măști tradiționale, dulcețuri, prăjituri de casă și cozonaci.

Între 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00 se va deschida Casa lui Moș Crăciun. Aici se vor putea întâlni cei mici cu Moșu și spiridușii săi. De asemenea, cei mici îi vor putea întâlni pe Pachețica, Prăjiturica, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul, care îl ajută pe Moș Crăciun. La casa moșului, copiii îi pot lăsa scrisori în cutia poștală cu dorințele lor.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, de grupuri de copii şi de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti, trupe şi coruri.

Vor urca pe scena din Piața Constituției, printre alții, Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasărea Rock şi Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane în mulţime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Viţa de Vie, Iris, Ştefan Hruşcă, Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia şi Lupu Rednic şi Nicolae Voiculeţ.


Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole